04 September 2017 A closer look at cryptocurrencies

Sprekers

  • Bas Wisselink

Datum: 04 September 2017
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

Bitcoin, Ethereum, Ripple, Golem, Civic, Litecoin, Gulden en Dash. Zomaar een greep uit het brede landschap van cryptocurrencies en tokens. Cryptocurrencies zijn het afgelopen jaar in waarde geëxplodeerd en hebben heel veel nerds miljonair gemaakt.
En cryptocurrency startups halen tientallen miljoenen op met hun ICO’s (beursgang voor cryptocurrency) met de belofte om op Bitcoin of Ethereum gebaseerde “disruptive” toepassingen te maken. Sommige cryptocurrency startups hebben echt goede ideeën, maar anderen lijken frauduleus. De ICO’s worden namelijk niet gereguleerd worden door financiële overheden.
En in september weten we ook hoe Bitcoin zich heeft ontwikkeld. Is de munt in tweeën gesplitst, of gaat dat gebeuren?
Hoe dan ook: Hoe ziet dit landschap eruit? Wat zijn dan die goede cryptocurrency ideeën? Wat is lucht en wat is relevant? Waar komt die waarde vandaan? Is dit een hype of niet? Hoe zit het met soft en hard forks? Waarom is dit belangrijk? We gaan het horen op 4 september!
Onze focus ligt bij deze avond niet op de financiële speculatie rondom cryptocurrencies, maar de initiatieven, achterliggende ideeën, nieuwe technologie en toekomstige ontwikkelingen

 


 

Spreker

Bas Wisselink – Blockchain Workspace

Bas is sinds 2013 actief binnen de blockchainbeweging: als organisator, katalysator, spreker en ondernemer. Zo is hij sinds vorig jaar Co Founder van Blockchain Workspace, waar hij blockchain-trainingen geeft en waar ze proofs of concepts ontwikkelen voor en met gebruikers. Daarnaast is hij blockchain adviseur voor diverse projecten. Vanuit deze achtergrond spreekt hij over de verschillende soorten crypto​currencies​, ​Initial coin offerings (​ICO’s)​,​ de waarde van tokens​ en ​mogelijke ​crypto-​bubbels

 


VIDEOS

Video Bas Wisselink