28 May 2018 An Inconvenient Truth: The dark side of digital

Sprekers

  • Frank Smilda
  • Jarno Duursma

Datum: 28 May 2018
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

Sciencefiction wordt werkelijkheid, met ook de nadelige gevolgen. Sommige scenario’s uit series als Black Mirror zijn realiteit. Criminelen en het commerciĆ«le bedrijfsleven lopen voorop en een data-gretige overheid maken maar wat graag gebruik van digitale technologie. En niet te vergeten: kunstmatige intelligentie geeft super-powers aan kwaadwillenden. Hoe ziet de toekomst eruit? Moeten we ons zorgen maken of valt het wel mee?

Wie komen er spreken?

Frank Smilda

Frank Smilda is “Head of the intelligence organisation” bij de politie en gespecialiseerd in de inzet van digitale machtsmiddelen van criminelen en overheid. Criminelen zijn zeer inventief op het gebied van digitale technologie en wat zet de politie daar tegenover? Hoe ver is het bijvoorbeeld met “predictive policing”?

Jarno Duursma

Jarno Duursma is technologie trendwatcher en auteur van het boek: De digitale butler – Kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie. Hij heeft 12 redenen waarom we bezorgd moeten zijn over de kwalitatieve groeispurt van kunstmatige intelligentie waaronder privacy, face&voice recognition, loss of skills, de macht van techbedrijven en biased algorithms.

Video Frank Smilda


				

									

Video Jarno Duursma