28 November 2016 Artificial Intelligence: age of smart machines

Sprekers

  • Geert-Jan de Koning van IBM
  • Sander Duivestein VINT

Datum: 28 November 2016
Inloop: 19.00
Aanvang: 19.45
Locatie: Martiniplaza Groningen

Deep Learning and Machine Intelligence Will Eat the World. Alles lijkt wel in verbinding te staan met AI. Daarom willen we er graag meer over horen! Wat is machine learning precies, waar heb je supercomputers precies voor nodig en wat kan Watson allemaal?

 


 

SPREKERS:

Sander Duivestein van Sogeti

711dec9e27a620f295ab18dd5f6eac1f

Sander Duivestein van Sogeti is trendwatcher voor het VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT) en schreef een rapport over Machine Intelligence. Hij praat ons bij over de huidige stand van zaken aangaande kunstmatige intelligentie.

 

Geert-Jan de Koning van IBM

025e6e6

Geert-Jan de Koning van IBM komt spreken over supercomputer IBM Watson. Daar horen we regelmatig iets over.

Niet alleen als winnaar van spelshow Jeopardy, maar ook als medisch specialist bij de diagnosticering van kanker en als adviseur om diabetes te bestrijden. Watson is actief in de medische hoek: deze supercomputer leest en analyseert talloze rapporten, artikelen en onderzoeken in een oogwenk en kan op basis daarvan ook aanbevelingen doen.

Maar we horen ook over Watson als modeontwerper, Formule-1 hulpje, chef-kok, onderwijs-assistent en als brein van de HiltonHotel conciërgerobot. Tijd om dat eens van dichtbij te bekijken.

 


 

VIDEO’S:

Video Geert-Jan de Koning van IBM


				

									

Video Sander Duivestein VINT