16 October 2017 Chatbots & Virtual Assistants

Sprekers

  • Vincent Ulmer, CEO Botboys
  • Joshua Peper

Datum: 16 October 2017
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om chatbots in te zetten. Chatbots zijn slimme stukjes software waarmee je in gesprek kunt gaan. Wikipedia noemt ze ‘geautomatiseerde gesprekspartners’. We hebben deze avond maar liefst drie sprekers die ons gaan meenemen in de wereld van bots en virtuele assistenten. Iedereen een digitale butler!

 


Sprekers

Jarno Duursma

De introductie van deze avond wordt gedaan door onze eigen Jarno Duursma: hij geeft ons de stand van zaken rondom chatbots: in gesprek met kunstmatige intelligentie om ons heen. Jarno lanceerde op 2 oktober het boek: De digitale butler – Kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie, dat o.a. over bots en virtuele assistenten gaat.

 

Vincent Ulmer
Vervolgens geeft hij het stokje door aan Vincent Ulmer van het bureau Botboys: zij hebben praktijkervaring met het bouwen van bots, onder andere voor de NOS. Vincent heeft in China gewoond en vertelt ons over bots in WeChat en waar je rekening mee moet houden wanneer je eigen bot zou willen bouwen. Een bot is namelijk niet een oplossing voor alles. 😉

 

Jos Peper
Vervolgens spreekt Jos Peper over de populairste virtuele assistenten die er op dit moment verkrijgbaar zijn: Alexa van Amazon, Siri van Apple, Bixby van Samsung en de Google assistent. Jos is al langere tijd aan de slag met dit soort virtuele assistenten en vertelt wat deze slimme assistenten wel en niet kunnen.

Jarno Duursma sluit de avond af met een blik in toekomst van virtuele assistenten en een wereld van conversational commerce.

 


VIDEOS

Video Vincent Ulmer, CEO Botboys


				

									

Video Joshua Peper