09 July 2018 China, china, china..

Sprekers

  • Ed Sander
  • Rogier Creemers

Datum: 09 July 2018
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

China loopt voorop

China staat bol van de digitale innovatie. Het is al lang niet meer het land van “kopiëren en nadoen”, maar ze lopen vaak voorop als het gaat om innovatie, nieuwe concepten en een eensgezinde visie. Inmiddels levert China meer unicorns (start-ups die doorgroeien naar miljarden-omzet) dan Silicon Valley. China wordt waarschijnlijk de leidende economie in de wereld. We denken in het Westen vaak wel te weten hoe het zit met China, maar dat blijkt niet juist. Ook over het sociale kredietsysteem zijn veel misverstanden.

China is veel innovatiever dan in het Westen vaak gedacht wordt. „Europa is overgereguleerd”, zegt onderzoeker Mark Greeven.

Greeven schreef Business Ecosystems in China: Alibaba and Competing Baidu, Tencent, Xiaomi and LeEco (2017). Het leverde hem een plek op in de tweejaarlijkse Thinkers50, een internationale lijst met invloedrijke denkers. Lees hier het uitgebreide artikel door NRC van Greeven over Hoe China ons de baas is!

 

Wie komen er spreken?

Ed Sander

Ed Sander komt vertellen over digitale innovatie en nieuwe retail concepten in China. Een nieuwe en verrassende kijk op e-commerce, clicks and bricks, mobile, Wechat en aanverwanten.

 

Rogier Creemers

Rogier Creemers legt ons helder het sociale kredietsysteem uit. Dat blijkt meerdere vormen en meerdere lagen te hebben. Vaak helemaal niet zoals dat in westerse media wordt weergegeven.

 

…. Heeft Donald Trump toch gelijk: China, China, China!