10 April 2017 3D printen: de volgende industriële revolutie?

Sprekers

  • Winand Slingenbergh - FabLab Groningen
  • Richt Loorbach - Hulotech

Datum: 10 April 2017
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

3D printen was jarenlang dé belofte van de toekomst. We zouden allemaal een printer thuis krijgen die voor ons kleding, bestek of andere praktische spullen zou printen. Waarom is dat nog niet zo? We zien ook wel 3D geprinte toepassingen voorbijkomen: in de tandartspraktijk, op de bouw of in het ziekenhuis; een 3D geprinte prothese of een gedeelte van een hersenschedel. Zelfs voedsel wordt tegenwoordig geprint. En hoe zit het eigenlijk met het open source pistool dat je kunt printen? We gaan het allemaal horen op 10 april!

 


 

SPREKERS

Winand Slingenberg – Fablab

Fablab is het 3D-print-kenniscentrum in Groningen. Winand is de schakel tussen de RUG en het Fablab en geeft diverse workshops en lezingingen. Onder de noemer 3DHUBS organiseert hij ook kennisavonden en meetups omtrent 3D printen. Kortom: genoeg kennis om ons helemaal bij te praten!

 

Richt Loorbach – Hulotech.

Richt Loorbach komt ons vertellen over de business cases rondom 3D printen. Hij is technisch directeur van Hulotech, een bedrijf die al ruim 12 jaar ervaring heeft in de diensten rondom 3D printen. Daarbij is hun specialisme op het maken van snelle prototypes en het maken van kleine producties met een hoge variatie. Ze hebben onder andere gewerkt aan persoonlijke protheses en aan een bijzondere modulaire gamecontroller. Ook beschikken ze over een 3D-scanner, waardoor ze bestaande objecten kunnen omzetten naar een 3D-model. We zijn heel benieuwd naar zijn verhaal, interessant zal het zeker worden!


VIDEOS

Video Winand Slingenbergh - FabLab Groningen


				

									

Video Richt Loorbach - Hulotech