09 April 2018 Have no fear, the robots are here.

Sprekers

  • Bennie Mols
  • Bayu Jayawardhana

Datum: 09 April 2018
Inloop: 19.30u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

Robotica

Een van de snelst groeiende tech-sectoren is de robotica. Robots worden steeds vaardiger en slimmer. Ze doen een backflip, openen een deur of bewegen zich autonoom door complexe ruimtes. We zien ook de zelfrijdende auto, de autonome drone en de humanoïde robot die een doos kan tillen en in de kast kan leggen. Wat zijn de slimste robots van het moment? Wat is er nu al mogelijk? Waar staan we over vijf jaar? Wat is marketing en wat is echt? Moet een robot er altijd als een mens uitzien, of juist niet? Wat kunnen we in de toekomst hiervan verwachten? Kunnen we vriendschap sluiten met robots? Waarom zijn sommige mensen er bang voor? Is dat terecht? We gaan het horen op 9 april!

Wie komen we spreken?

Bennie Mols

Bennie Mols (1969) is freelance wetenschapsjournalist, auteur en spreker, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, robotica en het menselijk brein. Hij is gepromoveerd natuurkundige en afgestudeerd filosoof. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad en KIJK. In 2012 schreef hij het boek Turings Tango over robots en computers en in 2017 verscheen ‘Hallo robot – De machine als medemens’. En daar gaat hij op 9 april over spreken.

 

Bayu Jayawardhana

Bayu Jayawardhana is Adjunct Hoogleraar bij de Rijksuniversiteit van Groningen op het gebied van Mechatronica en Niet-linier Regeltechniek.

Nieuwsgierig?

Een van de grote spelers op dit gebied is Boston Dynamics. Google maar eens op Atlas of hun andere projecten en je nieuwsgierigheid voor robotica en wat robots kunnen is aangewakkerd. Zoals het volgende filmpje.

 

Video Bennie Mols


				

									

Video Bayu Jayawardhana