17 December 2018 Humanification – Go digital, Stay human

Sprekers

  • Christian Kromme

Datum: 17 December 2018
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

Christian Kromme is futurist, (TEDx) spreker en auteur. De verbindende factor in zijn werk is het onderwerp ‘Humanification’. Dat concept gaat over parallellen tussen de natuur – hoe cellen hun biologieprobleem oplossen en hoe mensen dat doen met technologie.
—-
In 2011 heeft Christian Kromme een ontdekking gedaan. Tijdens de intensieve zoektocht naar een geneeswijze voor zijn terminaal zieke dochter, heeft hij zeven parallelle golfpatronen ontdekt in de ontwikkeling van levende cellen versus de ontwikkeling van technologie.

Wat blijkt? In samenwerking met technologie volgen mensen namelijk dezelfde ontwikkelingspatronen als levende cellen en biologie. Deze zeven golfpatronen vormen volgens Kromme een blauwdruk voor disruptieve technologische trends die we vandaag de dag om ons heen zien. Hij heeft een boek geschreven over dit fenomeen: “Humanification – Go Digital, Stay Human”.
Volgens Christian stelt het boek je in staat om het grotere plaatje achter technologische en maatschappelijke ontwikkelingen te zien en plaatst daarmee de laatste trends in een logisch perspectief.

-Wat is bijvoorbeeld de relatie tussen kunstmatige intelligentie en de natuur?
-Hoe voorspelt biologie onze omgang met technologie en wat betekent het voor organisaties?
-Wat is er nodig om alle technologische versnellingen als organisatie het hoofd te kunnen bieden?
-Hoe ziet de wereld eruit wanneer steeds meer algoritmes worden gebruikt om organisaties en mensen aan te sturen?

Als je Humanification begrijpt kun je volgens Christian het patroon achter innovatie herkennen en ben je zelf in staat om trends binnen je eigen sector of branche te spotten en op waarde in te schatten.