10 July 2017 You will be hacked and you know it!

Sprekers

  • Jobert Abma - HackerOne
  • Erik Rutkens - Insite Security

Datum: 10 July 2017
Inloop: 19.00u
Aanvang: 19.45u
Locatie: Martiniplaza Groningen

Is het een kwestie van tijd voordat zich in de samenleving of in je bedrijf een digitale ramp voltrekt? Nu we steeds meer vertrouwen op nieuwe technologie, worden we ook kwetsbaarder. Dat is een van de grote dilemma’s van de digitale samenleving. We denken dat onze voordeur goed is afgesloten, maar is dat ook zo? Of zijn we struisvogels in een steeds verder digitaliserende wereld?
 
We horen bijvoorbeeld steeds meer over Ransomware of gijzelsoftware, het nieuwe en ijzersterke chantagemiddel op internet. Het Wannacry virus besmette recent nog meer dan honderdduizenden computers in 150 landen, waaronder ziekenhuizen.
 
Vorig jaar werd een Jeep Cherokee gehackt en kregen goedbedoelende hackers volledige controle over het voertuig en potentieel duizenden anderen.
 
SkyJack is een drone die is ontworpen om autonoom andere drones te zoeken, te hacken en draadloos over te nemen. Hiermee kun je een leger van zombie drones creëren.
 
De farmaceutische firma Johnson & Johnson waarschuwt dat een van de insulinepompen voor diabetici gehackt kan worden en een overdosis kan worden geïnjecteerd.
 
Onze ‘connected devices’ zijn vaak toegankelijk voor kwaadwillenden en kunnen gebruikt worden om websites plat te leggen met een DDoS aanval. Of niet?
 
Nu we steeds meer smart TV’s, slimme thermostaten en home assistants krijgen, worden zij de meeluisterende huishoudelijke apparaten?
 
Zijn we alert genoeg of struisvogels? We gaan het horen op 10 juli!

 


 

Sprekers

Jobert Abma – HackerOne

Jobert Abma is Co-founder van HackerOne. HackerOne bemiddelt tussen “ethische hackers” en opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen en internetbedrijven. Denk aan het Amerikaanse ministerie van defensie, LinkedIn, Twitter en Dropbox. Via het HackerOne-platform kunnen de bedrijven hackers inhuren die fouten blootleggen en lekken opsporen. Jobert is door Forbes genoemd in de “30 under 30” lijst van toonaangevende dertigers. HackerOne groeit als kool en heeft reeds meerdere investeringsrondes achter de rug.
 
Erik Rutkens – Insite Security

Erik Rutkens is de oprichter en eigenaar van Insite Security, een toonaangevend Gronings bedrijf op het gebied van cybersecurity. Erik is tevens algemeen directeur van ITsec en bestuurder van start-up Zerocopter, een online platform waarmee organisaties hun online beveiliging kunnen testen.
 


 

VIDEOS

 

Video Jobert Abma - HackerOne


				

									

Video Erik Rutkens - Insite Security