Martine stopt met SMC050, huh?

Vier jaar SMC050, wat een tijd.

Een blog door Martine Hamminga, mede-organisator van SMC050. Over begin, afscheid en nieuwe paden.

13312697_1215207728511581_2580867588068592479_n13010660_1187898397909181_3450204841619460478_n12079449_1072537292778626_1739848736887813501_n

(foto’s door Joost Nuiten)

Vier jaar SMC050, wat een tijd. Een tijd om altijd met liefde en toewijding en altijd 100% AAN te staan en na te denken over mogelijke onderwerpen, thema’s, verbindingen en meer.

Hoe we begonnen?

De liefde voor SMC050 begin niet in Groningen al zou je dat wel verwachten. Het vuur werd aangewakkerd in Leeuwarden waar ik vanaf het begin trouwe fan was van SMC058. Hongerig naar thema’s die me meevoerden naar verre of dichtbije digitale bestemmingen, boeken die werden aangereikt en gesprekken met mensen die ik nergens anders tegenkwam. Alles slurpte ik gretig op. Daar begon het, de liefde voor terugkerende bijeenkomsten met thema’s die je aan het denken zetten, mensen die eenzelfde nieuwsgierigheid delen en geinspireerd worden door wat er vlak voor mijn neus afspeelt en iets verder.

Gulzig doorzocht ik het internet naar een eigen SMC. Dat wil zeggen; een SMC club in Groningen.
Tot mijn verbazing was zowel de naam als de domeinnaam geclaimd door Jarno Duursma. Nooit van gehoord, maar balen deed ik. Ik zag het helemaal voor me. Ik had het helemaal uitgestippeld 🙂
Dan maar plan B, de stoute schoenen aantrekken en contact leggen met Jarno Duursma. Die ik nog niet eerder was tegengekomen, niet bij SMC058 en ook niet in het Groningse.

Een paar maanden later zat ik tussen ongeveer 40 anderen, de verlengsnoeren, de pakken dubbeldrank, het bijeengeraapte meubilair aan de Ooster Hamrikade, waar SMC050 was neergestreken in het HQ van de Ondernemers. Hier kwam ik zo vaak als het kon. Als een droge spons zoog ik de informatie op die me werden aangeboden over. Vele onderwerpen volgden en toen Jarno aangaf op zoek te zijn naar een andere lokatie dacht ik. BAM!

De populariteit van SMC050 nam mooie groeivormen aan. Inmiddels was de energie uit SMC058 en was ik maar al te blij dat ik, terwijl ik destijds salesmanager was van Hampshire Plaza in Groningen, Jarno kon enthousiasmeren voor het auditorium aldaar. Ruimte voor een kleine 200 personen, maar we starten met 100, een verdubbeling van het aantal gasten en een slag in de professionaliteit.
Jarno is altijd een stuk redelijker dan ik. Ik kan alle kanten opvliegen. Jarno heeft een missie. Waar ik kan los gaan over de vorm is het bij hem altijd de inhoud die leidend is.

Langzamerhand durfden we de inschrijving los te laten en voor we het wisten zaten we vol met alle 196 plaatsen. Altijd is de waardebepaling achteraf een heilig verklaarde afspraak gebleken. Ook als we weer eens meer dan een kwart aan afmeldingen kregen en baalden van no show.

Daarna, toen ik niet meer werkzaam was bij hampshire Plaza hebben we gekozen voor Martiniplaza. Wat een goede zet! Antje kwam erbij en we gingen door. En altijd stond de SMC050 antenne aan. Alle zintuigen hebben de afgelopen vier jaar in dienst gestaan voor vele gesprekken, vergaderingen, nieuwsbrieven, hersenspinsels, ideeen, bijeenkomsten, rechte en kromme ruggen, meedeinen en weer rechtop staan.Want, wat was het waanzinnig gezellig en ontzettend leerzaam.

Ik laat het los

Ik laat dat nu los. Dat gaat niet ineens, maar beetje bij beetje.
Gaat dit gemakkelijk? Nee. Is het zinvol? Ja. Want de tijd die langzaam aan vrijkomt kan ik weer inzetten voor andere zaken zoals Gastvrij050, VTO en meer van die zaken waar verbindingen en verbonden zijn voorop staat.

Dank jullie wel, fans van SMC050, voor alle hartelijk mooie momenten. Dank voor het vertrouwen en nog meer.

Dank ook aan Antje en Jarno, die ervoor zorgden dat we altijd weer bleven bouwen aan het merk SMC050. Een nog betere bijeenkomst. Nog meer synergie en nog meer community. Top!

Ik ga weg en ik blijf ook. Ik blijf als trouwe SMC050 fan en als ambassadeur.
En wat betreft Jarno en Antje. Ik heb het volste vertrouwen dat zij samen de verdere SMC050 reis gaan voortzetten en hele mooie bijeenkomsten blijven organiseren.
SMC050 rockt!

Martine Hamminga-Millet
Zuidlaren, 12 juni 2016.

Martine op LinkedIn

Gastvrij050

Martine gaat van Groningen de meest gastvrije stad van Nederland maken. Bezoek eens Gastvrij050 of drink eens een kop koffie met Martine om te kijken hoe we dit voorelkaar gaan krijgen! Lees hier meer over Gastvrij050.

gastvrij050-780x289