Startup050

screen2_startup050SMC050 en Holland WebWeek Groningen presenteren op donderdagavond 17 september in de grote tent van het festival acht fantastische startups aan publiek en vakjury. Zij zijn geselecteerd uit de vele aanmeldingen en verdienen alle acht een groot podium.

Er kan echter maar 1 de beste zijn en dat gaan publiek en jury bepalen.De winnaar krijgt naast eer, bloemen, champagne en een te grote beker een ‘steun in de rug’ prijs van 2.500 euries!

Wie kan er mee doen?

Elke startup in de provincie Groningen kan zich op de site van THWWG aanmelden. Jarno Duursma en Antje Meindersma van SMC050 en Thijs Helfrich van THWWG maken samen met een vakjury de eerste selecties. De vakjury zal bestaan uit professionals uit de online/ICT wereld die hun sporen verdiend hebben in de wereld van de startups.
NB: niet iedere startende ondernemer is een ‘start-up’. Als criterium hanteren we dat je product snel schaalbaar moet zijn in volume. Uiteindelijk blijven er acht startups over die gaan strijden in de grote tent om de eerste prijs.

Aanmelden

Met behulp van het formulier op de website van THWWG kun je een startup aanmelden. Dit kan tot 31 augustus! Op 4 september 2015 worden de acht uitgekozen startups bekend gemaakt.
Vul onderstaand formulier volledig in. Wij sturen je t.z.t. een inlog voor een speciaal onderdeel van de website van THWWG. Hier vind je een uitgebreider formulier waarop je meer informatie kwijt kunt over je concept, project of product en over je organisatie of bureau. Wij vragen je ook om maximaal drie afbeeldingen te sturen en zo mogelijk een Youtube of Vimeo link.
In de voorronde krijgt elke inzender de mogelijkheid om de startup in een (telefonisch) gesprek toe te lichten. Dit zal in de laatste twee weken van augustus plaatsvinden.

Wat krijgt iedere aangemelde Startup?

Je aanmelding is een feit als je de formulieren volledig hebt ingevuld en akkoord bent gegaan met de voorwaarden. Vervolgens geven wij elke inzender een mooie plek op onze website. Wij gebruiken hiervoor de informatie die je ons gestuurd hebt.
De finalisten van de Holland WebWeek Groningen kunnen ook nog een podium krijgen en sparren met inhoudelijke experts bij één van de acht themabijeenkomsten op donderdag of vrijdag. Deze thema’s zijn: Health, Safety, Research, Education, Commerce, Culture, Agri en Energy.
Sowieso staat iedere Startup finalist op donderdagavond in de grote festivaltent om zich daar te presenteren aan een zaal met honderden belangstellenden en een vakjury. Ieder van de acht finalisten zal ook een beknopt juryrapport ontvangen. Vervolgens mogen de winnaars van jury- en publieksprijs zich op zaterdag tijdens een speciale bijeenkomst nog eens presenteren aan pers en publiek. En dat is er natuurlijk nog die fantastische hoofdprijs van 2.500 Euro!